Mom & Moon

Keramisch kunst geïnspireerd op de natuur | Outsider art
Mom&Moon boomvaas

keramische kunst geïnspireerd op de natuur 

Met zijn tweeën de natuur in en ons verwonderen over de schoonheid om ons heen. Dat doen mijn dochter Anemoon en ik al sinds ze klein is. Sindskort zetten we die inspiratie uit de natuur samen om in keramische kunst. Met Mom & Moon brengen wij het magische buiten naar binnen, jouw huis in. 

Anemoon is te vroeg geboren en heeft daardoor fysiek, mentaal en sociaal een achterstand opgelopen. Op 15-jarige leeftijd ging ze van school om zich te richten op haar bijzondere talent: kunst maken.

De juiste zet bleek achteraf.
Bij Reinaerde Ateliers de Wijde Doelen maakt ze als jongste deelnemer een paar dagen per week schilderijen, (digitale) tekeningen en keramische kunst. Deze outsider art maakt ze met groot plezier. 

Mom and Moon berk vazen

Samen keramische kunst maken 

Door Anemoon werd ik aangestoken door het keramiekvirus en samen maken we nu vanuit ons atelier thuis keramische voorwerpen. Anemoon zit altijd vol inspiratie die ze meeneemt uit de natuur die we bezoeken. Ik werk haar ideeën uit en samen gaan we aan de slag met het uitvoeren ervan. We vullen elkaar perfect aan: Anemoon is van de details en leert mij focussen. Ze houdt mij op de plaats. Ik zorg er op mijn beurt voor dat we productief blijven en ons niet verliezen in de details.

Toekomstdroom

Het is geweldig om te zien dat Anemoon haar talenten steeds verder ontwikkelt. Samen maken we bijzondere en niet alledaagse dingen. Onze grote droom is dat ze uiteindelijk niet meer afhankelijk is van de dagbesteding, maar hier haar vak van kan maken. Een vak dat ze met veel liefde uitvoert. Tot die tijd blijven wij samen unieke keramische kunst creëren. 

Onze kunst in jouw huis?

Wij laten jou graag meegenieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. Zie je een kunstwerk dat je heel graag in jouw huis wil zetten? Dat kan! Maak een afspraak om het atelier te bezoeken of ga naar de shop

De nieuwste vazen vind je in de webshop