Een portret laten schilderen vol expressie

Heb jij een dierbare van wie je graag een uniek portret wil laten schilderen? Voor jezelf of als cadeau voor die ander? Ik maak met allerlei technieken en materialen bijzondere portretten. Wil je een portretschilderij laten maken van jezelf of liever een al bestaand portretschilderij kopen? Dat kan uiteraard ook. 

Ik ben iemand die houdt van experimenteren en zich wil blijven ontwikkelen in het kunstenaarsvak. Dat betekent dat ik werk met verschillende verftechnieken zoals aquarel, acryl en olieverf, maar ook met pigmenten en giethars op plexiglas. Elke keer ontdek ik weer nieuwe mogelijkheden om een uniek en modern portretschilderij te maken.


Portret laten maken op koperplaat

De laatste tijd hebben verschillende klanten een portret laten schilderen op koperplaat. Een techniek die ik zelf heb ontwikkeld. Ik werk hierbij met spraypaint en gebruik chemicaliën, waardoor de platen een bijzondere patina, oftewel oxidelaag/edelroestlaag, krijgen. De schilderijen patineer ik in verschillende lagen. Resultaat: een modern portret met een spannende onvoorspelbaarheid en gelaagdheid die overal in huis de blikvanger is. 

Portretschilderij modern

Ik maak graag moderne portretschilderijen. Maar elk materiaal, of het nu koperplaat, plexiglas of canvas is, heeft een geheel eigen uitstraling en stijl. Kies wat het beste bij jou of die ander past. Wil je eerst overleggen voordat je beslist? Dat kan altijd. Neem gerust contact  op. 

Koperplaat

De vele gezichten van de mens vormen het uitgangspunt van deze reeks moderne portretschilderijen. Niet de mens op zijn mooist, maar juist die melancholische, trotse of priemende blik. Door in verschillende lagen te patineren krijgt de degene van wie je een portretschilderij laat maken een versterkte en vergrote expressie.

portretschilderij op plexiglas

Plexiglas

Deze portetten schilder ik op transparant plexiglas, waarbij ik werk met acrylverf, poederpigmenten, giethars en glas. De platen zijn 80 cm bij 80 cm groot en vaak 2-zijdig beschilderd. Je krijgt hierdoor twee voorkanten. Het effect is bijzonder: het ziet eruit als beschilderd glas.

Olieverf en Aquarel

Met olieverf en aquarel maak ik niet alleen portretten, maar ook andere schilderijen. Mijn inspiratie vind ik in de natuur, de mensen om mij heen en de vele reizen die ik gemaakt heb. Als ondergrond gebruik ik verschillende materialen zoals o.a. papier, hout, doek.

Wil jij ook een portret laten schilderen in een unieke stijl? Neem contact op.

Wil je liever meteen online kunst kopen? In de webshop vind je de collectie berkenvaasjes, andere keramische kunst en mijn (portret) schilderijen