Aquarel, acryl, olieverf & mixed media

Antonetta houdt van experimenteren met technieken; aquarel, acryl en olieverf, maar ook met pigmenten en giethars op plexiglas. Ze is autodidact en vindt het een uitdaging om zich nieuwe technieken eigen te maken.
Bijzonder is de serie portretten op koperplaat: hierbij wordt gewerkt met spaypaint op koperplaat om vervolgens aan de slag te gaan met chemicaliën om de platen te voorzien van een bijzonder patina. Door vervolgens in verschillende lagen te patineren wordt de expressie van de geportretteerde versterkt en uitvergroot. Door het materiaalgebruik krijgt het werk een spannende onvoorspelbaarheid en gelaagdheid.

expressions

Antonetta werkt met olieverf of spraypaint op koperplaat om vervolgens aan de slag te gaan met chemicaliën om de platen te voorzien van een bijzonder patina. De vele gezichten van de mens vormen het uitgangspunt voor deze reeks. “Niet de mens op z’n mooist, maar juist die melancholische, trotse of priemende blik – daar ben ik naar op zoek.” Door in verschillende lagen te patineren wordt de expressie van de geportretteerde versterkt en uitvergroot. Door het materiaalgebruik krijgt het werk een spannende onvoorspelbaarheid en gelaagdheid. Voor een portret in opdracht kunt u contact opnemen

Portretten geschilderd op transparant plexiglas, gewerkt wordt met acrylverf, poederpigmenten, giethars en glas. De grote transparante platen zijn 80 x 80 cm. en vaak 2-zijdig beschilderd zodat er twee voorkanten zijn. Het ziet eruit als beschilderd glas. Voor een portret in opdracht kunt u contact opnemen

Olieverf en Aquarel

Aquarel, acryl en olieverf op diverse ondergronden vormen tezamen het uiteenlopende werk van Antonetta. Zij is autodidact en vindt in iedere techniek weer een nieuwe uitdaging. Haar inspiratie vindt ze in de natuur, de mensen om haar heen en al haar reizen.