Anemoon werkt met keramiek en andere modelleermaterialen. Ze maakt aansprekende theeserviezen, borden en vazen met eigen persoonlijkheden.
Ook maakt ze van plasticide klei sieraden in dezelfde lijn als haar keramiek. Ze gebruikt haar inner demons, pijn en beperkingen als inspiratie voor haar ietwat bizarre ceramische objecten waarin de vele ogen, tentakels, rijen hoorns en golvende tongen vechten om de aandacht.
Anemoon werkt graag met verschillende engobe technieken, met oxides, pigmenten en verrassende combinaties van glazuren.
Anemoon wil af van het outsider label en waagt zich nu in het diepe door samen te werken met kunstenaars en designers uit het regulier circuit. Ze hoopt zich zo in te vechten in de reguliere kunstwereld.

van outsider naar insider

Anemoon is 18 jaar, heeft een beperking in het autistisch spectrum, is anders lerend en is door CRPS (complex regionaal pijnsyndroom) meestal gebonden aan een rolstoel. Op haar 15e heeft ze vrijstelling van de leerplicht gekregen en is zich helemaal gaan richten op kunst maken o.a. bij dagbesteding Atelier de Wijde Doelen (voor kunstenaars met een beperking).
Tijdens de Corona lock-down is het atelier thuis omgebouwd tot een keramiek atelier en is een keramiek oven aangeschaft.
Inmiddels is Anemoon gestopt bij de Wijde Doelen en is full time in het atelier thuis aan het werk. Soms samen met haar moeder, maar steeds vaker met eigen projecten.

Een dag in de week is ze host bij Outsiderland en een dag in de week werkt ze bij de Studio van kunstenaar Jan Hoek. Ook werkt ze samen met diverse andere kunstenaars.


Exposities:

De grote keramiekshow – Outsiderland 21-5-2021 | 26-06-2022
Custom Made – Bar Bario, Amsterdam 11-11-2021 tot 6-12-2021:
De grote keramiekshow 2 – Outsiderland 21-4-2022 | 15-05-2022
adres: SEXYLAND World, Noordwal 1, 2021 PX Amsterdam
The big everyone works with everyone show met Koos Buster, Anemoon on Fire, Jan Hoek en Gert Wessels – Galerie Fleur en Wouter 4-6-2022 | 3-7-2022
adres: Van Ostadestraat 43A, Amsterdam

Ben je nieuwsgierig naar de kunst die Anemoon maakt? Volg haar op Instagram om up to date te blijven.