Mom & Moon

Keramisch kunst geïnspireerd op de natuur | Outsider art
Mom&Moon boomvaas

keramiek geïnspireerd op de natuur 

Met zijn tweeën de natuur in en ons verwonderen over de schoonheid om ons heen. Dat doen mijn dochter Anemoon en ik al sinds ze klein is. Sindskort zetten we die inspiratie uit de natuur samen om in keramische kunst. Met Mom & Moon brengen wij het magische buiten naar binnen. 

Anemoon is te vroeg geboren en heeft daardoor fysiek, mentaal en sociaal een achterstand opgelopen. Op 15-jarige leeftijd ging ze van school om zich te richten op haar bijzondere talent: kunst maken.

De juiste zet bleek achteraf.
Bij dagbesteding Atelier de Wijde Doelen (voor kunstenaars met een beperking). maakte ze als jongste deelnemer een paar dagen per week schilderijen, (digitale) tekeningen en keramische kunst.

Tijdens de Corona lock-down is het atelier thuis omgebouwd tot een keramiek atelier en is een keramiek oven aangeschaft.
Inmiddels is Anemoon gestopt bij de Wijde Doelen en is full time in het atelier thuis aan het werk. Soms samen met haar moeder, maar steeds vaker met eigen projecten.

De gezamenlijke projecten hebben altijd met de natuur te maken; Bomen, planten maar ook de onderwaterwereld. Want scuba duiken is een andere passie van ons.

 

Mom and Moon berk vazen

Samen keramische kunst maken 

Door Anemoon werd ik aangestoken door het keramiekvirus en samen maken we nu vanuit ons atelier thuis keramische voorwerpen. Anemoon zit altijd vol inspiratie die ze meeneemt uit de natuur die we bezoeken. Ik werk haar ideeën uit en samen gaan we aan de slag met het uitvoeren ervan. We vullen elkaar perfect aan: Anemoon is van de details en leert mij focussen. Ze houdt mij op de plaats. Ik zorg er op mijn beurt voor dat we productief blijven en ons niet verliezen in de details.